Kuuppo: Sukunimi-info

Kuuppo

Tietoja sukunimestä Kuuppo

Kuuppo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kuuppojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 104 max

v. 1985 103

v. 2014 86

v. 2016 82

v. 2018 82

v. 2020 81

v. 2022 84

v. 2023 82

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuuppo on sijalla 7 789. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 5 862.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Kuupot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Kuupon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kuuppo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kuuppo

Kuuppo
(paikannimi)
Kuuppo Karjalassa
(karttanimi)

Kuuppo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuuppo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuuppo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuuppo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuupontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кууппо tarkoittaa nimeä Kuuppo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūpo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quppå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuuppo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuuppo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuuppo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuuppo, Finland.

©Tuomas Salste