Kuuri: Sukunimi-info

Kuuri

Tietoja sukunimestä Kuuri

Kuuri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kuurien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 91 max

v. 2014 62

v. 2016 62

v. 2018 59

v. 2020 59

v. 2022 58

v. 2023 58

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuuri on sijalla 10 166. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 513.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Kuurit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 13 Kuurin kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Kuurien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pori (4 vainajaa) sekä Ikaalisten maalaiskunta (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Kuuria. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kuuria. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1916
Yritykset
perust. –2020

Sana Kuuri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuuri

Kuuri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuuri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuuri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuuri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuurikuja, Kuurinkuja, Kuurinrinne, Kuurintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куури tarkoittaa nimeä Kuuri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuuri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuuri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuuri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuuri, Finland.

©Tuomas Salste