Kuusama: Sukunimi-info

Kuusama

Tietoja sukunimestä Kuusama

Kuusama on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuusamien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 1985 16

v. 2019 20

v. 2020 23

v. 2021 23

v. 2022 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2019–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuusama on sijalla 20 081. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kuusama

Kuusama (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuusama on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on rakennus.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuusama jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuusama esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuusamakatu, Kuusamakuja, Kuusamankatu, Kuusamankuja, Kuusamanpolku, Kuusamantie, Kuusamapolku, Kuusamatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куусама tarkoittaa nimeä Kuusama. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūsama.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qusama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuusama olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuusama.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuusama

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuusama, Finland.

©Tuomas Salste