Kuusanmäki: Sukunimi-info

Kuusanmäki

Tietoja sukunimestä Kuusanmäki

Kuusanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Kuusanmäkien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuusanmäki on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuusanmäki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kuusanmäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kuusanmäki on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kuusanmäki

Kuusanmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuusanmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuusanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuusanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuusanmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куусанмяки ("Kuusanmjaki") tarkoittaa nimeä Kuusanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūsanmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qusanmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuusanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kuusanmaki tai Kuusanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuusanmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuusanmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuusanmäki, Finland.

©Tuomas Salste