Kuusikorpi: Sukunimi-info

Kuusikorpi

Tietoja sukunimestä Kuusikorpi

Kuusikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuusikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 44

v. 2018 44

v. 2019 42

v. 2020 41

v. 2021 41

v. 2022 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuusikorpi on sijalla 13 411. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kuusikorpia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kuusikorven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Kuusikorpi

Kuusikorpi
(paikannimi)
Kuusikorpi Karjalassa
(karttanimi)

Kuusikorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuusikorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuusikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuusikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuusikorvenkatu, Kuusikorvenkuja, Kuusikorventaival, Kuusikorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kuusikorvet ulkomailla

Ruotsissa Kuusikorpi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куусикорпи tarkoittaa nimeä Kuusikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūsikorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qusicorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuusikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuusikorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuusikorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuusikorpi, Finland.

©Tuomas Salste