Kuusilinna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuusilinna

Kuusilinna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuusilinnojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuusilinna on sijalla 21 274. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuusilinnojen enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. 1981–2001

Sana Kuusilinna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuusilinna

Kuusilinna (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuusilinna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuusilinna jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuusilinna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuusilinnantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куусилинна tarkoittaa nimeä Kuusilinna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūsilinna.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qusilinna on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuusilinna olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuusilinna.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuusilinna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuusilinna, Finland.

©Tuomas Salste