Kuusiluoto: Sukunimi-info

Kuusiluoto

Tietoja sukunimestä Kuusiluoto

Kuusiluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuusiluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 38

v. 2019 37

v. 2020 36

v. 2021 36

v. 2022 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuusiluoto on sijalla 14 867. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuusiluotojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. –1996

Sana Kuusiluoto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuusiluoto

Kuusiluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuusiluoto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuusiluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuusiluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuusiluodonkatu, Kuusiluodontie, Kuusiluoto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куусилуото tarkoittaa nimeä Kuusiluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūsiluoto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qusilootå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuusiluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuusiluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuusiluoto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuusiluoto, Finland.

©Tuomas Salste