Kuusiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuusiniemi

Kuusiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Kuusiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 303 max

v. 1985 292

v. 2014 307

v. 2015 305

v. 2016 306

v. 2017 306

v. 2018 307

v. 2019 306

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuusiniemi on sijalla 2 619.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1923

Kuusiniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Kuusiniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuusiniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Urjala (4 henkeä), Helsinki (3), Kemin maalaiskunta (3) sekä Kemi (3). Valtaosa asui Lapissa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuusiniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921–1943
Yritykset
perust. 1948–2016

Sana Kuusiniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuusiniemi

Kuusiniemi (paikannimi)Kuusiniemi (karttanimi)

Kuusiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 170 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; painanne; pelto/niitty; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuusiniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuusiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuusiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuusiniemenkuja, Kuusiniemenpolku, Kuusiniementie, Kuusiniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kuusiniemet ulkomailla

Ruotsissa Kuusiniemi oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куусиниеми ("Kuusinijemi") tarkoittaa nimeä Kuusiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūsiniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qusiniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuusiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuusiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuusiniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuusiniemi, Finland.

©Tuomas Salste