Kuuslampi: Sukunimi-info

Kuuslampi

Tietoja sukunimestä Kuuslampi

Kuuslampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuuslampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2021 21

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuuslampi on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuuslampi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1965

Vuosina 1956–1965 kuolleet Kuuslammet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kuuslammen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kuuslampi

Kuuslampi
(paikannimi)
Kuuslampi Karjalassa
(karttanimi)

Kuuslampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Kuuslampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuuslampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuuslampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuuslammentie, Kuuslampi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кууслампи tarkoittaa nimeä Kuuslampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūslampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quslambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuuslampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuuslampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuuslampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuuslampi, Finland.

©Tuomas Salste