Kuutamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuutamo

Kuutamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuutamoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 50

v. 2016 48

v. 2017 47

v. 2018 46

v. 2019 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuutamo on sijalla 11 834. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kuutamoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kuutamon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907
Yritykset
perust. 1982–2013

Sana Kuutamo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuutamo

Kuutamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuutamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuutamo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuutamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuutamokatu, Kuutamokuja, Kuutamopolku, Kuutamotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kuutamo

Kuutamo on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Kuutamo oli yhtenä etunimenä 5 naisella. Samaan aikaan Kuutamo oli 47 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä naisten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куутамо tarkoittaa nimeä Kuutamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūtamo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qutamå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuutamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuutti Kuutamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuutamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuutamo, Finland.

©Tuomas Salste