Kuuttila: Sukunimi-info

Kuuttila

Tietoja sukunimestä Kuuttila

Kuuttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuuttila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 40

v. 2019 39

v. 2020 41

v. 2021 39

v. 2022 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuuttila on sijalla 13 411. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kuuttila

Kuuttila
(paikannimi)
Kuuttila Karjalassa
(karttanimi)

Kuuttila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuuttila esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuuttila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuuttila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuuttilankuja, Kuuttilantie, Kuuttilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кууттила tarkoittaa nimeä Kuuttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūtila.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quttila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuuttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuutti Kuuttila.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuuttila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuuttila, Finland.

©Tuomas Salste