Kuuttinen: Sukunimi-info

Kuuttinen

Tietoja sukunimestä Kuuttinen

Kuuttinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kuuttisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2015 35

v. 2018 37

v. 2020 38

v. 2022 41

v. 2023 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuuttinen on sijalla 13 179. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuuttinen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Kuuttinen-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 32 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Paikannimi Kuuttinen

Kuuttinen (paikannimi)

Kuuttinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuuttinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kuuttiset ulkomailla

Ruotsissa Kuuttinen oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кууттинен tarkoittaa nimeä Kuuttinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūtinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quttin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuuttinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuutti Kuuttinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuuttinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuuttinen, Finland.

©Tuomas Salste