Kylä-Utsuri: Sukunimi-info

Kylä-Utsuri

Tietoja sukunimestä Kylä-Utsuri

Kylä-Utsuri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kylä-Utsurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 28

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylä-Utsuri on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kylä-Utsuri ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kylä-Utsuri on melko pitkä nimi.

Kylä-Utsuri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kylä-Utsuri on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kylä-Utsuri. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kylä-Utsuri

Kylä-Utsuri (paikannimi)

Kylä-Utsuri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylä-Utsuri jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюля-Утсури ("Kjulja-Utsuri") tarkoittaa nimeä Kylä-Utsuri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlä=Vtzurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylä-Utsuri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyla-Utsuri tai Kylae-Utsuri, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kylli Kylä-Utsuri.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylä-Utsuri, Finland.

©Tuomas Salste