Kylä: Sukunimi-info

Kylä

Tietoja sukunimestä Kylä

Kylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kylien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2015 28

v. 2018 26

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylä on sijalla 19 045. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kylä ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kylä on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kyliä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Kylän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1963 kuolleilla

Kuolleet
1955–1963

Vuosina 1955–1963 kuolleet Kylät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kylän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kylä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1889–1942
Yritykset
perust. –2022

Sana Kylä tai Kylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kylä

Kylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iso Kylätie, Kyläaukio, Kyläkatu, Kyläkuja, Kylänkatu, Kylänlaita, Kylänmutka, Kylänportti, Kylänpää, Kylänraitti, Kyläntie, Kyläpolku, Kyläpuistikko, Kyläraitti, Kylärinne, Kylätanhua, Kylätie, Merven Kylätie, Paijalan Kylätie, Sakkolan Kylätie, Vanha Kylätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюля ("Kjulja") tarkoittaa nimeä Kylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kile.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyla tai Kylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kylli Kylä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylä, Finland.

©Tuomas Salste