Kyläniemi: Sukunimi-info

Kyläniemi

Tietoja sukunimestä Kyläniemi

Kyläniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kyläniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 44

v. 2017 43

v. 2018 44

v. 2019 44

v. 2020 47

v. 2021 48

v. 2022 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyläniemi on sijalla 11 709. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kyläniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kyläniemi

Kyläniemi
(paikannimi)
Kyläniemi Karjalassa
(karttanimi)

Kyläniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä niemi.

Nyky-Suomen lisäksi Kyläniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kyläniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kyläniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kyläniemenkuja, Kyläniementie, Kyläniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюляниеми ("Kjuljanijemi") tarkoittaa nimeä Kyläniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kileniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿläniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kyläniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylaniemi tai Kylaeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kyläniemi tai Kylli Kyläniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyläniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kyläniemi, Finland.

©Tuomas Salste