Kylänlahti: Sukunimi-info

Kylänlahti

Tietoja sukunimestä Kylänlahti

Kylänlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kylänlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

v. 2017 29

v. 2018 29

v. 2019 30

v. 2020 31

v. 2021 32

v. 2022 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylänlahti on sijalla 15 854. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kylänlahtien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 66 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1929
Yritykset
perust. 1983–2006

Sana Kylänlahti tai Kylänlahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kylänlahti

Kylänlahti
(paikannimi)
Kylänlahti Karjalassa
(karttanimi)

Kylänlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Kylänlahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylänlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kylänlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylänlahdenpolku, Kylänlahdentie, Kylänlahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюлянлахти ("Kjuljanlahti") tarkoittaa nimeä Kylänlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kilenlahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlänlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylänlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylanlahti tai Kylaenlahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kylänlahti tai Kylli Kylänlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylänlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylänlahti, Finland.

©Tuomas Salste