Kylävainio: Sukunimi-info

Kylävainio

Tietoja sukunimestä Kylävainio

Kylävainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kylävainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 39

v. 2020 40

v. 2022 39

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylävainio on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kylävainio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kylävainio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kylävainio on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kylävainio

Kylävainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Kylävainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylävainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kylävainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylävainionkuja, Kylävainiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюлявайнио ("Kjuljavainio") tarkoittaa nimeä Kylävainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kilevainio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿläfwainiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylävainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylavainio tai Kylaevainio, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kylli Kylävainio.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylävainio, Finland.

©Tuomas Salste