Kylkilahti: Sukunimi-info

Kylkilahti

Tietoja sukunimestä Kylkilahti

Kylkilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kylkilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 66 max

v. 2014 91

v. 2016 91

v. 2018 91

v. 2020 87

v. 2022 85

v. 2023 83

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylkilahti on sijalla 7 733. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 194.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kylkilahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kylkilahti

Kylkilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kylkilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylkilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kylkilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylkilahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюлькилахти ("Kjulkilahti") tarkoittaa nimeä Kylkilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kilkilahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlgilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylkilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kylli Kylkilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylkilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylkilahti, Finland.

©Tuomas Salste