Kylkilahti: Sukunimi-info

Kylkilahti

Tietoja sukunimestä Kylkilahti

Kylkilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kylkilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 91

v. 2015 91

v. 2016 91

v. 2017 90

v. 2018 91

v. 2019 88

v. 2020 87

v. 2021 86

v. 2022 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylkilahti on sijalla 7 660. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kylkilahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kylkilahti

Kylkilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kylkilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylkilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kylkilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylkilahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюлькилахти ("Kjulkilahti") tarkoittaa nimeä Kylkilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kilkilahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlgilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylkilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kylkilahti tai Kylli Kylkilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylkilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylkilahti, Finland.

©Tuomas Salste