Kylliäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kylliäinen

Kylliäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on nimeltään Kylliäinen.

Kylliäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 754 max

v. 1985 723

v. 2014 712

v. 2015 707

v. 2016 702

v. 2017 695

v. 2018 696

v. 2019 696

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylliäinen on sijalla 1 239.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kylliäinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kylliäinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kylliäinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 76 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kylliäisiä on 696.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Kylliäisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 80 Kylliäisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kylliäisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Savitaipale (35 henkeä), Kurkijoki (8), Lauritsala (4) sekä Mikkelin maalaiskunta (4). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kylliäinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 43.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1932
Yritykset
perust. –2014

Sana Kylliäinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kylliäinen

Kylliäinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kylliäinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylliäinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kylliäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylliäisentie, Pietari Kylliäisen tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kylliäiset ulkomailla

Ruotsissa Kylliäinen oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюллияйнен ("Kjullijainen") tarkoittaa nimeä Kylliäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Killieinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlliäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylliäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylliainen tai Kylliaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kylli Kylliäinen tai Kyle Kylliäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylliäinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylliäinen, Finland.

©Tuomas Salste