Kylmäkorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kylmäkorpi

Kylmäkorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kylmäkorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 59

v. 2016 60

v. 2017 61

v. 2018 61

v. 2019 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylmäkorpi on sijalla 9 754. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kylmäkorpia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kylmäkorven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kylmäkorpi

Kylmäkorpi (paikannimi)Kylmäkorpi (karttanimi)

Kylmäkorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 100 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kylmäkorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylmäkorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kylmäkorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylmäkorpi, Kylmäkorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюльмякорпи ("Kjulmjakorpi") tarkoittaa nimeä Kylmäkorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kilmekorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlmäcorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylmäkorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylmakorpi tai Kylmaekorpi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kylmäkorpi tai Kylli Kylmäkorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylmäkorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylmäkorpi, Finland.

©Tuomas Salste