Kylmäkoski: Sukunimi-info

Kylmäkoski

Tietoja sukunimestä Kylmäkoski

Kylmäkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kylmäkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 31

v. 2020 31

v. 2022 30

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylmäkoski on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kylmäkoski ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Kylmäkosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kylmäkosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kylmäkoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919–1944
Yritykset
perust. 1948–2014

Sana Kylmäkoski tai Kylmäkosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kylmäkoski

Kylmäkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kylmäkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylmäkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kylmäkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylmäkoskentie, Kylmäkoski. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюльмякоски ("Kjulmjakoski") tarkoittaa nimeä Kylmäkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kilmekoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlmäcoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylmäkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylmakoski tai Kylmaekoski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kylli Kylmäkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylmäkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylmäkoski, Finland.

©Tuomas Salste