Kylmälahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kylmälahti

Kylmälahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kylmälahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 99

v. 2015 97

v. 2016 96

v. 2017 95

v. 2018 93

v. 2019 96

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylmälahti on sijalla 6 899. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kylmälahtia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Kylmälahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kylmälahti

Kylmälahti (paikannimi)Kylmälahti (karttanimi)

Kylmälahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 254 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Kylmälahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylmälahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kylmälahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylmälahdenpolku, Kylmälahdentie, Kylmälahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюльмялахти ("Kjulmjalahti") tarkoittaa nimeä Kylmälahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kilmelahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlmälachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylmälahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylmalahti tai Kylmaelahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyle Kylmälahti tai Kylli Kylmälahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylmälahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylmälahti, Finland.

©Tuomas Salste