Kylmäoja: Sukunimi-info

Kylmäoja

Tietoja sukunimestä Kylmäoja

Kylmäoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kylmäojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2016 89

v. 2018 90

v. 2020 91

v. 2022 91

v. 2023 91

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kylmäoja on sijalla 7 196.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kylmäoja. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. 1981–2020

Sana Kylmäojan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kylmäoja

Kylmäoja
(paikannimi)
Kylmäoja Karjalassa
(karttanimi)

Kylmäoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 84 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo; vesialue sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Kylmäoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kylmäoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kylmäoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kylmäoja, Kylmäojan kylätie, Kylmäojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюльмяоя ("Kjulmjaoja") tarkoittaa nimeä Kylmäoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kilmeoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿlmäoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kylmäoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kylmaoja tai Kylmaeoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kylli Kylmäoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kylmäoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kylmäoja, Finland.

©Tuomas Salste