Kynäslahti: Sukunimi-info

Kynäslahti

Tietoja sukunimestä Kynäslahti

Kynäslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kynäslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2016 61

v. 2018 62

v. 2020 64

v. 2022 63

v. 2023 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kynäslahti on sijalla 9 463.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kynäslahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kynäslahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi neljä Kynäslahtea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kynäslahti

Kynäslahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kynäslahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kynäslahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kynäslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kynäslahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюняслахти ("Kjunjaslahti") tarkoittaa nimeä Kynäslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kineslahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿnäslachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kynäslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kynaslahti tai Kynaeslahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kynäslahti, Finland.

©Tuomas Salste