Kyösti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kyösti

Kyösti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kyöstien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 108

v. 2014 166

v. 2015 164

v. 2016 163

v. 2017 160

v. 2018 161

v. 2019 159

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyösti on sijalla 4 619.

Kyösti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kyösti on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kyösti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kyösti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kyösti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kyöstejä on 159.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1941
Yritykset
perust. –2013

Sana Kyösti tai Kyöstin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kyösti

Kyösti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kyösti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kyösti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kyösti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kyösti Kallion katu, Kyösti Kallion tie, Kyösti Kallios väg, Kyöstigränden, Kyöstinkatu, Kyöstinkuja, Kyöstinpolku, Kyöstinraitti, Kyöstintie, Larin Kyöstin katu, Larin Kyöstin tie, Larin Kyöstis väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kyösti

Kyösti on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Kyösti oli yhtenä etunimenä 4 343 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s mies oli etunimeltään Kyösti. Juuri etunimenä Kyösti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 159 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (3 181 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 162).

Kyöstit ulkomailla

Ruotsissa Kyösti oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюёсти ("Kjujosti") tarkoittaa nimeä Kyösti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kiesti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Köstj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kyösti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyosti tai Kyoesti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyösti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kyösti, Finland.

©Tuomas Salste