Kyöttinen: Sukunimi-info

Kyöttinen

Tietoja sukunimestä Kyöttinen

Kyöttinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kyöttisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 45

v. 2015 45

v. 2018 45

v. 2020 44

v. 2022 44

v. 2023 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyöttinen on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kyöttinen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908
Yritykset
perust. 2002

Sana Kyöttinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюёттинен ("Kjujottinen") tarkoittaa nimeä Kyöttinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kietinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Köttin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kyöttinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyottinen tai Kyoettinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kyösti Kyöttinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyöttinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kyöttinen, Finland.

©Tuomas Salste