Kyrönniemi: Sukunimi-info

Kyrönniemi

Tietoja sukunimestä Kyrönniemi

Kyrönniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kyrönniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 40

v. 2017 41

v. 2018 41

v. 2019 41

v. 2020 40

v. 2021 40

v. 2022 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kyrönniemi on sijalla 13 952. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kyrönniemi

Kyrönniemi
(paikannimi)
Kyrönniemi Karjalassa
(karttanimi)

Kyrönniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kyrönniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kyrönniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kyrönniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kyrönniemenkatu, Kyrönniemenkuja, Kyrönniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кюрённиеми ("Kjurjonnijemi") tarkoittaa nimeä Kyrönniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kirenniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿrönniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kyrönniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kyronniemi tai Kyroenniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kyrönniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kyrönniemi, Finland.

©Tuomas Salste