Kytöaho: Sukunimi-info

Kytöaho

Tietoja sukunimestä Kytöaho

Kytöaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kytöahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 65

v. 2017 66

v. 2018 64

v. 2019 65

v. 2020 64

v. 2021 61

v. 2022 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kytöaho on sijalla 9 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kytöahoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kytöahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Kytöaho

Kytöaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kytöaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kytöaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kytöaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kytöahonkuja, Kytöahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кютёахо ("Kjutjoaho") tarkoittaa nimeä Kytöaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kiteaho.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿtöahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kytöaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kytoaho tai Kytoeaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kytöaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kytöaho, Finland.

©Tuomas Salste