Kytölehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kytölehto

Kytölehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kytölehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 25

v. 2018 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kytölehto on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kytölehto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kytölehto on suojattu 1992 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kytölehto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kytölehto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kytölehto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kytölehtoja on 25.

Paikannimi Kytölehto

Kytölehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kytölehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kytölehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kytölehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kytölehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кютёлехто ("Kjutjolehto") tarkoittaa nimeä Kytölehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. K’tölechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kytölehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kytolehto tai Kytoelehto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kytölehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kytölehto, Finland.

©Tuomas Salste