Kytöviita: Sukunimi-info

Kytöviita

Tietoja sukunimestä Kytöviita

Kytöviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kytöviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2014 74

v. 2016 75

v. 2018 77

v. 2020 76

v. 2022 77

v. 2023 76

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kytöviita on sijalla 8 273. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Kytöviidat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kytöviidan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. –1997

Sana Kytöviita esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kytöviita

Kytöviita (paikannimi)

Kytöviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kytöviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кютёвийта ("Kjutjovijta") tarkoittaa nimeä Kytöviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kitevīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kÿtöfwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kytöviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kytoviita tai Kytoeviita, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kytöviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kytöviita, Finland.

©Tuomas Salste