Lågland: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lågland

Lågland on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lågland-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 73

v. 2016 73

v. 2017 72

v. 2018 72

v. 2019 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lågland on sijalla 8 629. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Ruotsin kielessä lågland tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'alamaa, alanko, alankomaa, alavuus'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Paikannimi Lågland

Lågland (paikannimi)Katuosoitteissa

Lågland on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lågland jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lågland esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Låglandsstigen, Låglandsvägen, Låglandvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lågland-suku ulkomailla

Ruotsissa Lågland oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Lagland tai Laagland, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lågland, Finland.

©Tuomas Salste