Laajalahti: Sukunimi-info

Laajalahti

Tietoja sukunimestä Laajalahti

Laajalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Laajalahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 71 max

v. 2014 97

v. 2016 97

v. 2018 97

v. 2020 99

v. 2022 100

v. 2023 101

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laajalahti on sijalla 6 604. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 768.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Laajalahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Laajalahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Laajalahtea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Laajalahti

Laajalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Laajalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 201 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Laajalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Laajalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laajalahden aukio, Laajalahden valkama, Laajalahdentie, Laajalahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лааялахти tarkoittaa nimeä Laajalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lājalahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laialachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Laajalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Laajalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laajalahti, Finland.

©Tuomas Salste