Lääkkölä: Sukunimi-info

Lääkkölä

Tietoja sukunimestä Lääkkölä

Lääkkölä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Lääkkölä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 86

v. 2016 88

v. 2018 87

v. 2020 86

v. 2022 87

v. 2023 88

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lääkkölä on sijalla 7 397. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Lääkkölä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lääkkölä

Lääkkölä (paikannimi)Katuosoitteissa

Lääkkölä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lääkkölä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lääkkölä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lääkköläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляаккёля ("Ljaakkjolja") tarkoittaa nimeä Lääkkölä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lēkele.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Läckölä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lääkkölä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Laakkola tai Laeaekkoelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lääkkölä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lääkkölä, Finland.

©Tuomas Salste