Laaksomaa: Sukunimi-info

Laaksomaa

Tietoja sukunimestä Laaksomaa

Laaksomaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Laaksomaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2018 44

v. 2020 45

v. 2022 44

v. 2023 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laaksomaa on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Laaksomaa ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Laaksomaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Laaksomaa on suojattu 1968 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Laaksomaita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Laaksomaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Laaksomaa

Laaksomaa (paikannimi)

Laaksomaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Laaksomaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лааксомаа tarkoittaa nimeä Laaksomaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lāksomā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laxoma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Laaksomaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Laaksomaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laaksomaa, Finland.

©Tuomas Salste