Laesvuori: Sukunimi-info

Laesvuori

Tietoja sukunimestä Laesvuori

Laesvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Laesvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laesvuori on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Laesvuori ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Laesvuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Laesvuori on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. 1954–2018

Sana Laesvuori tai Laesvuoren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лаэсвуори tarkoittaa nimeä Laesvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laesfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Laesvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laesvuori, Finland.

©Tuomas Salste