Lahdenkauppi: Sukunimi-info

Lahdenkauppi

Tietoja sukunimestä Lahdenkauppi

Lahdenkauppi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lahdenkauppi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 67

v. 2017 70

v. 2018 71

v. 2019 71

v. 2020 72

v. 2021 72

v. 2022 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahdenkauppi on sijalla 8 649. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lahdenkauppi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897–1925

Lahdenkauppi-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Lahdenkauppi-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lahdenkauppi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme henkeä, joiden sukunimi oli Lahdenkauppi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lahdenkauppi

Lahdenkauppi (paikannimi)

Lahdenkauppi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lahdenkauppi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Lahdenkauppi-suku ulkomailla

Ruotsissa Lahdenkauppi oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахденкауппи tarkoittaa nimeä Lahdenkauppi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lahdenkaupi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachdengauppj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lahdenkauppi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahdenkauppi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahdenkauppi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lahdenkauppi, Finland.

©Tuomas Salste