Lahdenniemi: Sukunimi-info

Lahdenniemi

Tietoja sukunimestä Lahdenniemi

Lahdenniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lahdenniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 32

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahdenniemi on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lahdenniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lahdenniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Lahdenniemi

Lahdenniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lahdenniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lahdenniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lahdenniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahdenniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахденниеми ("Lahdennijemi") tarkoittaa nimeä Lahdenniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachdenniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lahdenniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahdenniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahdenniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lahdenniemi, Finland.

©Tuomas Salste