Lahdenniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lahdenniemi

Lahdenniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lahdenniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 32

v. 2017 32

v. 2018 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahdenniemi on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lahdenniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Lahdenniemi

Lahdenniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lahdenniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lahdenniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lahdenniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahdenniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахденниеми ("Lahdennijemi") tarkoittaa nimeä Lahdenniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachdenniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lahdenniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahdenniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahdenniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lahdenniemi, Finland.

©Tuomas Salste