Lahdenoja: Sukunimi-info

Lahdenoja

Tietoja sukunimestä Lahdenoja

Lahdenoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lahdenojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 27

v. 2020 25

v. 2022 28

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahdenoja on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lahdenoja ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lahdenoja. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lahdenoja

Lahdenoja
(paikannimi)
Lahdenoja Karjalassa
(karttanimi)

Lahdenoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Lahdenoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lahdenoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lahdenoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahdenojanpolku, Lahdenojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахденоя tarkoittaa nimeä Lahdenoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachdenoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lahdenoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahdenoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahdenoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lahdenoja, Finland.

©Tuomas Salste