Lahdentausta: Sukunimi-info

Lahdentausta

Tietoja sukunimestä Lahdentausta

Lahdentausta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lahdentaustojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 52

v. 2017 49

v. 2018 49

v. 2019 52

v. 2020 53

v. 2021 52

v. 2022 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahdentausta on sijalla 10 724. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lahdentausta on melko pitkä nimi.

Paikannimi Lahdentausta

Lahdentausta (paikannimi)

Lahdentausta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, painanne, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lahdentausta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахдентауста tarkoittaa nimeä Lahdentausta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachdendausta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lahdentausta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahdentausta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahdentausta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lahdentausta, Finland.

©Tuomas Salste