Lähdeoja: Sukunimi-info

Lähdeoja

Tietoja sukunimestä Lähdeoja

Lähdeoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lähdeojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 26

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähdeoja on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lähdeoja ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lähdeoja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lähdeoja on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Lähdeoja

Lähdeoja
(paikannimi)
Lähdeoja Karjalassa
(karttanimi)

Lähdeoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Lähdeoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lähdeoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lähdeoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähdeojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхдеоя ("Ljahdeoja") tarkoittaa nimeä Lähdeoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehdeoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächdeoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lähdeoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahdeoja tai Laehdeoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähdeoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lähdeoja, Finland.

©Tuomas Salste