Lähdes: Sukunimi-info

Lähdes

Tietoja sukunimestä Lähdes

Lähdes on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Lähteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 2014 75

v. 2016 76

v. 2018 77

v. 2020 73

v. 2022 69

v. 2023 66

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähdes on sijalla 9 250. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 107.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Lähteet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Lähteen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lähdes. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1937
Yritykset
perust. 1986–2015

Sana Lähteen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lähdes

Lähdes (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähdes on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lähdes jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähdes esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähdestie, Lähteenharju, Lähteenkaari, Lähteenkatu, Lähteenkuja, Lähteenmaantie, Lähteenmutka, Lähteenpolku, Lähteenraitti, Lähteenrinne, Lähteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lähteet ulkomailla

Ruotsissa Lähdes oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхдес ("Ljahdes") tarkoittaa nimeä Lähdes. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehdess. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahdes tai Laehdes, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähdes

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lähdes, Finland.

©Tuomas Salste