Lähdes: Sukunimi-info

Lähdes

Tietoja sukunimestä Lähdes

Lähdes on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lähteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 75

v. 2016 76

v. 2017 77

v. 2018 77

v. 2019 76

v. 2020 73

v. 2021 71

v. 2022 71

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähdes on sijalla 8 735. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lähdes. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1937
Yritykset
perust. 1986–2015

Sana Lähteen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lähdes

Lähdes (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähdes on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lähdes jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähdes esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähdestie, Lähteenharju, Lähteenkaari, Lähteenkatu, Lähteenkuja, Lähteenmaantie, Lähteenmutka, Lähteenpolku, Lähteenraitti, Lähteenrinne, Lähteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхдес ("Ljahdes") tarkoittaa nimeä Lähdes. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehdess. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahdes tai Laehdes, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähdes

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lähdes, Finland.

©Tuomas Salste