Lähdesmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lähdesmäki

Lähdesmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Lähdesmäki.

Lähdesmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 618 max

v. 1985 669

v. 2014 775

v. 2015 781

v. 2016 786

v. 2017 783

v. 2018 785

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähdesmäki on noin sijalla 1 100.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lähdesmäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Lähdesmäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lähdesmäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 46 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lähdesmäkiä on 785.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Lähdesmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Lähdesmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lähdesmäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 henkeä), Ilmajoki (6) sekä Kauhajoki (6). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lähdesmäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 27.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Lähdesmäki

Lähdesmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähdesmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lähdesmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähdesmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähdesmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхдесмяки ("Ljahdesmjaki") tarkoittaa nimeä Lähdesmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächdesmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lähdesmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahdesmaki tai Laehdesmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähdesmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lähdesmäki, Finland.

©Tuomas Salste