Lähdevuori: Sukunimi-info

Lähdevuori

Tietoja sukunimestä Lähdevuori

Lähdevuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Lähdevuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 33

v. 2020 34

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähdevuori on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lähdevuori ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Lähdevuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lähdevuori on suojattu 1970 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Lähdevuori. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Lähdevuorta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Lähdevuori

Lähdevuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähdevuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lähdevuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähdevuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähdevuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхдевуори ("Ljahdevuori") tarkoittaa nimeä Lähdevuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehdevuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächdefwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lähdevuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahdevuori tai Laehdevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähdevuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lähdevuori, Finland.

©Tuomas Salste