Lahnajärvi: Sukunimi-info

Lahnajärvi

Tietoja sukunimestä Lahnajärvi

Lahnajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lahnajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 37

v. 2017 37

v. 2018 36

v. 2019 37

v. 2020 37

v. 2021 38

v. 2022 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahnajärvi on sijalla 13 952. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lahnajärviä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Lahnajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Lahnajärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908
Yritykset
perust. 1954–2020

Sana Lahnajärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Lahnajärvi

Lahnajärvi
(paikannimi)
Lahnajärvi Karjalassa
(karttanimi)

Lahnajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Lahnajärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lahnajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Lahnajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahnajärvenkatu, Lahnajärvenraitti, Lahnajärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Lahnajärvet ulkomailla

Ruotsissa Lahnajärvi oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахнаярви ("Lahnajarvi") tarkoittaa nimeä Lahnajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lahnajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachnaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lahnajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahnajarvi tai Lahnajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahnajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahnajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lahnajärvi, Finland.

©Tuomas Salste