Lahnalammi: Sukunimi-info

Lahnalammi

Tietoja sukunimestä Lahnalammi

Lahnalammi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lahnalampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 25

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahnalammi on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lahnalammi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Lahnalammi

Lahnalammi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lahnalammi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lahnalammi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lahnalammi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahnalammintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахналамми tarkoittaa nimeä Lahnalammi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachnalammj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lahnalammi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahnalammi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahnalammi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lahnalammi, Finland.

©Tuomas Salste