Lähteenlahti: Sukunimi-info

Lähteenlahti

Tietoja sukunimestä Lähteenlahti

Lähteenlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Lähteenlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2014 72

v. 2016 70

v. 2018 72

v. 2020 71

v. 2022 67

v. 2023 67

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähteenlahti on sijalla 9 143. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 710.

Verrattuna muihin sukunimiin Lähteenlahti on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Lähteenlahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Lähteenlahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Lähteenlahti. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Lähteenlahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Lähteenlahti

Lähteenlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähteenlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lähteenlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähteenlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähteenlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхтеэнлахти ("Ljahteenlahti") tarkoittaa nimeä Lähteenlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehtēnlahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächtenlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lähteenlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahteenlahti tai Laehteenlahti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähteenlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lähteenlahti, Finland.

©Tuomas Salste