Lähteensuo: Sukunimi-info

Lähteensuo

Tietoja sukunimestä Lähteensuo

Lähteensuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Lähteensoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lähteensuo on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Lähteensuo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Lähteensuot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Lähteensuon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Lähteensuo

Lähteensuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Lähteensuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lähteensuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lähteensuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lähteensuontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ляхтеэнсуо ("Ljahteensuo") tarkoittaa nimeä Lähteensuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Lehtēnsuo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lächtensoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lähteensuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lahteensuo tai Laehteensuo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lähteensuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lähteensuo, Finland.

©Tuomas Salste