Lahtivirta: Sukunimi-info

Lahtivirta

Tietoja sukunimestä Lahtivirta

Lahtivirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Lahtivirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2016 68

v. 2018 70

v. 2020 72

v. 2022 71

v. 2023 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahtivirta on sijalla 9 039.

Lahtivirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Lahtivirta on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1967

Vuosina 1958–1967 kuolleet Lahtivirrat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Lahtivirran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1920
Yritykset
perust. –2006

Sana Lahtivirta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахтивирта tarkoittaa nimeä Lahtivirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachtifwirta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Lahtivirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahtivirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahtivirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Lahtivirta, Finland.

©Tuomas Salste