Lahtoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lahtoniemi

Lahtoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lahtoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 29

v. 2017 29

v. 2018 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lahtoniemi on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Lahtoniemi

Lahtoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Lahtoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Lahtoniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lahtoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lahtoniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лахтониеми ("Lahtonijemi") tarkoittaa nimeä Lahtoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lachtoniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lahtoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lahja Lahtoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Lahtoniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Lahtoniemi, Finland.

©Tuomas Salste