Laita: Sukunimi-info

Laita

Tietoja sukunimestä Laita

Laita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Laitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 30

v. 2018 30

v. 2019 30

v. 2020 30

v. 2021 29

v. 2022 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laita on sijalla 17 070. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Laita. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942

Sana Laidan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Laita

Laita
(paikannimi)
Laita Karjalassa
(karttanimi)

Laita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Laita esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Laita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Laita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Laitakatu, Laitakuja, Laitamaantie, Laitapolku, Laitatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Laidat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2020 yhteensä 732 henkeä, joiden sukunimi oli LAITA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайта tarkoittaa nimeä Laita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laine Laita.

Samankaltaisia nimiä kuin Laita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Laita, Finland.

©Tuomas Salste